Міжнародний туризм. Журнал про мандрівки та відпочинок детальний пошук

На головнуНаписати листа

Редакція Новини Архів Передплата Реклама Фотобанк
Міжнародний туризм Номер 1 Terra Incognita Саме час, або Пріорітет здоров’я у 2018 році
Номер 1 від 30 січня 2018р.
Номер 1 від 30 січня 2018р.
Welcome to Ukraine
В наступному номері

В номері 2'2018

ДИВА ВСЬОГО СВІТУ

СИДНЕЙ
Фест ідей

ЧИНКВЕ-ТЕРРЕ
П'ять міст і море

НЕПАЛ
Храм мавп

ЛІСАБОН
У ритмі калме

АВСТРАЛІЯ

ГРЕЦІЯ

СЛОВЕНІЯ

ІТАЛІЯ

АНГЛІЯ

НІМЕЧЧИНА

КАНАДА

ПОРТУГАЛІЯ

КІПР

США

ЄГИПЕТ

ТУРЕЧЧИНА

УГОРЩИНА

БОСНІЯ ТА ГЕРЦЕГОВИНА

УКРАЇНА

 

 

 

 



VIP-клуб
Вояж-колекція
Мистецтво гостинності
Мандруйте на здоров'я
Terra Incognita
Машина часу
Життя як свято
Себе показати
Спа-місто
Wellness-ексклюзиви
Смачне здоров'я
Terra Incognita
Саме час, або Пріорітет здоров’я у 2018 роціВерсія для друку
Автор: Юлія СКІБА

ПРО АВТОРА

 

Юлія Скіба — консультант із макробіотики та фен-шуй. Закінчила з відзнакою медуніверситет, створила власну мережу аптек. Ознайомилася з філософією макробіотики в Америці. Черпала знання від гуру цього вчення Денні Ваксмана, в Інституті зміцнення здоров’я Філадельфії (США), із праць Мічіо Куші, практикумів із макробіотичної кулінарії в SHI (USA), від макробіотик-chief Фаїни Марков, у кулінарній студії клініки «SHA» (Іспанія). Навчалась у вищій школі східної метафізики Наталії Правдиної, школі Раймонда Ло. Проходила курс Стенфордського університету з дитячого харчування. 

 

Дужечастомибажаємособіудачі, міцногоздоровя, прагнемопочатиправильнохарчуватисьіприділятичасспортутавнутрішнійгармонії, жадаємоматеріальнихуспіхіві, звичайно, подорожей. Настав час не просто «бажати», а діяти! Тим паче, що все це значно легше зреалізувати з такими потужними вченнями, як фен-шуй — для роботи з енергіями простору та макробіотика, — для опанування енергії нашого тіла. Тобто діємо у двох напрямах — ззовні та зсередини.

 Саме час, або Пріорітет здоров’я у 2018 році

 

 

Підкорюємо енергії 2018 року

 

З настанням року Земляного Собаки, за східною астрологією, наш простір наповнюється енергією Землі — Ян. Ця стихія досить статична, адже вона представляє Гору, яка не любить швидкого розвитку, рухів, може виступати у вигляді перешкод і конкуренції, глибоко заритих грошей та амбіцій, яким так хочеться реалізації, пригнічених емоційних станів… Але це якщо не знати принципів фен-шуй! Секрети удачі криються в дуже простих, але ефективних стратегіях поведінки, до яких треба поставитись уважно.

 Саме час, або Пріорітет здоров’я у 2018 році

Покладайтеся на логіку, по кілька разів перевіряйте всі свої кроки, форсуйте всі події, в яких упевнені, на реалізацію проектів закладайте час і бюджет «із запасом», пильнуйте конкурентів, не довіряйте фарту і не піддавайтеся спокусам.

 

Не надто розраховуйте на соціальну або партнерську підтримку, її буде не досить. Сприймайте критику як інформацію, що містить підказку.

 

З’являтимуться бажання втілити нові ідеї, самовиразитися. Знайти та відкрити «своє» важливо, але буде непросто. Це, мабуть, один із найголовніших викликів цього року і домінантна енергія.

 

У нинішньому році ви закладаєте фундамент того, що може бути визначальним у вашому житті на дуже тривалий період, не розмінюйтеся на дрібниці.

 

Майте при собі зображення або фігурку кролика, якщо хочете, щоб Жовтий Собака був до вас дружнім.

 

Носітьбілий, срібний, золотавийодяг, масивніметалевіаксесуари, щоденники, брелокиякщобажаєтебільшегрошей. Схоже на те, що багато світових учасників фешн-індустрії знають цей секрет, оскільки дуже активно використовують символіку кролика та відтінки металу в нових колекціях. Кролик і метал — дуже дружня і гармонізована енергія в рік Собаки.

 

Заплануйте подорожі із сенсом. Вони обіцяють бути щедрими на корисні знайомства, контакти, ідеї, що можуть значно вплинути на ваш успіх. Варто утримуватися хіба що від поїздок у напрямку півночі.

 

Тема власного здоров’я повинна стати пріоритетом! Дуже символічно, що перший номер цього журналу, присвяченого велнесу та подорожам із користю для здоров’я, виходить саме зараз. Немає кращого часу для підтримки внутрішньої енергетики й зовнішньої форми, повірте! Не чекайте, що Всесвіт силоміць змусить вас витрачати час на самих себе, але пограйте із Всесвітом, покажіть йому, що ви вже це робите із задоволенням. Наприклад, застосовуючи фантастичну систему гармонійного харчування — макробіотику.

 

 

 

Збалансовуємо внутрішні енергії

 

Макробіотика — так називають японське вчення про енергії їжі. Воно повністю відповідає концепції здорового харчування, теоріям антистаріння. Макробіотика — це смачно, цікаво і здорово. Вона вважає, що запорукою здоров’я та щастя є гармонія, рівновага зовнішнього і внутрішнього, рослинної та тваринної їжі, продуктів інь та ян. Макробіотика підкорила світ, надихнула безліч людей на те, щоб харчуватися свідомо, отримувати задоволення від життя.

 

Макробіотичне харчування застосовують для збільшення кількості енергії, поліпшення своїх розумових здібностей або для емоційної стабільності. Можете дотримуватися макробіотичних принципів короткий проміжок часу — проводити одноденні або тижневі курси, щоб розвантажити травну систему, що особливо корисно після свят, або спробувати практикувати протягом трьох тижнів для зміцнення здоров’я чи обрати такий спосіб життя назавжди.

 

 

 

Канони макробіотичного підходу

 

Щодня людина має приймати їжу тричі приблизно в один час. Тоді енергія тектиме в організмі постійним життєдайним потоком.

Починати планування меню варто із цільнозернової страви. На відміну від сучасної західної гастрономії, в якій вибір меню будується навколо риби або м’яса, в макробіотиці фокус уваги — на цільнозернових продуктах. Вони найзбалансованіші за вмістом білків, вуглеводів, мінералів, жирів, надають відчуття рівноваги і задоволення при постійному вживанні, збалансовують енергію, надовго позбавляють відчуття голоду, забезпечують стабільний рівень інсуліну в крові, а отже, і стабільний настрій, налагоджують роботу травного тракту. Зверніть увагу на бурий рис, перловку, ячмінну, вівсяну, кукурудзяну, гречану крупи. Страви на основі їх мають займати приблизно половину вашого раціону. Рекомендовано замочувати крупи на ніч, додавати невелику кількість морської солі або шматочок водоростей комбу при варінні для забезпечення гармонійного травлення та мінеральної збалансованості. І не бійтеся зростання маси тіла: це звичайний стереотип, адже цільнозернові крупи, навпаки, стабілізують або знижують її. Не обмежуйте своєї фантазії: додавайте до круп овочі, гриби, соєвий соус тощо, готуйте ризотто, рагу, пироги, кремоподібні страви... Головне, щоб крупи були «неочищені». Зернові страви зберігають енергію 2–3 доби, тому каші можна готувати заздалегідь і тримати їх у холодильнику.

 

Дуже важливо їсти супи. Їх два види: для стимулювання та розслаблення. Перші запускають травлення, очищують кров, насичують організм мінералами та є гарним субстратом для розвитку необхідної мікрофлори. Саме до таких належать місо-супи. Їх варто полюбити та навчитися правильно готувати, щоб мати комбінацію всіх 5 видів енергії. Друга група — овочеві супи, що розслаблюють травні органи, особливо крем-супи з натуральним солодкуватим смаком на основі гарбуза, цибулі, капусти або коренеплодів.

 

Наш емоційний стан відображається на тонусі внутрішніх органів. Коли ми напружені, такими самими є наші шлунок, печінка тощо, а в цьому стані органи не можуть повноцінно виконувати функції. І річ не тільки в поганому засвоєнні корисних речовин, а й у блокуванні очищення організму, важливого для здоров’я та збалансованої ваги, — тож ми накопичуємо непотрібне.

 

Споживайте більше овочів (20–30% раціону). Локальність і сезонність цих продуктів мають бути відправними точками при їх виборі. Узимку для акумулювання енергії, зміцнення імунітету й забезпечення гарного очищення організму без розсіювання енергії не забувайте про ріпу, моркву, дайкон, топінамбур, батат, різні види капусти, моркву, гарбуз. Обмежуйте вживання картоплі. Томати, баклажани, солодкий перець змушують нас втрачати енергію та мінерали, що взимку некорисно. Тропічні овочі, фрукти та олії з них народжуються там, де вони допомагають людям охолоджуватися в умовах спекотного клімату, натомість у зонах низьких температур вони нас ослаблюють. Також овочі необхідно вживати того дня, коли вони приготовлені. Завжди лишайте невелику кількість овочевої страви для закінчення трапези.

 

Не забувайте про боби та ферментовані продукти. Розпочинайте з легших для травлення — нуту, сочевиці, а потім розширюйте асортимент. Неодмінно замочуйте їх на ніч, варіть із морською сіллю або водоростями комбу. Робіть хумус і паштети з квасолі, додаючи цибулю, моркву, прянощі. Темні види бобових найкорисніші в холодну пору, бо вони дуже зміцнюють енергію. Також дуже важливими є місо-паста, соєвий соус, тамарі, тофу, темпе та інші продукти ферментації бобових. Під місо-пастою мається на увазі справжній продукт, який готується традиційним шляхом тривалої ферментації корисними бактеріями. Це чудове джерело протеїнів, потужний детоксикант, стимулятор травлення, очисник судин, поліпшувач складу крові. Соєвий соус, тамарі, фіз ідеально смакують із зерновими та овочевими стравами. Тільки бажано додавати соєвий соус наприкінці приготування (це живий продукт, його не варто перегрівати) та в невеликій кількості. Це стосується і солі. Питання — в її якості й кількості. Якщо візьмете крупинку морської солі та спочатку відчуєте солодкуватий присмак, значить, ви обрали якісну. Важливими також є квашені натуральним способом продукти — усе те, до чого ми звикли: квашена капуста, солоні огірки, квашені яблука та сливи… Але в невеликій кількості, особливо в зимовий період.

 

В ідеалі — надавайте перевагу рослинним жирам над тваринними, білій рибі та морепродуктам над червоною рибою та м’ясом. Рекомендовано вживати білу нежирну дику рибу кілька разів на тиждень. Що ж до морепродуктів, то люди зі слабкою енергією підшлункової залози мають бути обережними з ними, бо часто трапляються так звані отруєння морепродуктами, що, по суті, є лише проявом надмірної чутливості до їх ян-енергії.

 

Насіння, горішки та солодощі варто вживати, проте потроху. Дуже важливими для забезпечення організму кальцієм є насіння кунжуту, мак.

 

Найбільшпридатнимипідсолоджувачамивмакробіотицієрисовийіперловийсиропи, атакожнатуральнийяблучнийсік. Вони смачні, але не так швидко надходять у кров і не викликають різкого підйому рівня інсуліну, забезпечують стабільний настрій.

 

 

 

Стилі приготування

 

Приготування на парі стимулює рухатись енергію вгору та назовні, надає відчуття її притоку, вивільняє її. Цей ефект бажаний, наприклад, зранку, коли нам необхідно пробудити енергію після відпочинку, також коли ви відчуваєте себе напружено або навіть пригнічено. Тривале сотеювання рухає енергію вниз і всередину. Це гарний варіант для другої половини дня, для холодного періоду року, або коли ви відчуваєте себе несконцентрованими, занадто збудженими. Звичайне варіння розподіляє енергію рівномірно. Такий специфічний тип приготування в макробіотиці, як кімпіра, дуже зміцнює енергетику, акумулює сили в центрі — незамінний варіант узимку та після хвороби. Характерне ж для нашої культури запікання надмірно дегідратує нас і напружує.

 

 

 

Про каву

 

На макробіотичних курортах зазвичай обмежують її вживання, щоб скоріше досягти кислотно-лужного балансу, запобігти її різкому впливу на енергетику. Взагалі-то кава — дуже сильний інь-продукт. Вона закислює організм. Її гіркуватий смак більше необхідний влітку, бо впливає на серцево-судинну систему. Кава сприяє швидкому притоку енергії вгору, тому ми відчуваємо ніби приплив сил, поліпшення мозкової діяльності, але потім енергія виходить назовні та швидко розсіюється. Чому ми так полюбили каву, що кав’ярні на кожному кроці? Бо світ стає дедалі більше напруженим, прискореним, що є характерним для енергії ян. Раціон людей включає дедалі більше м’яса, червоної риби, тунця, випічки — ян-концентрованих продуктів. І звичайно, ми мусимо збалансовувати себе, тому хочемо кави, солодкого, йогуртів, сирів — усіляких інь-продуктів, які, на жаль, не надто корисні.

 

 

 

Золота середина

 

Мета макробіотики — збалансований раціон, у якому немає надмірно ян- та інь-концентрованих продуктів. Як організму важко виживати на екваторі, Північному та Південному полюсах, так йому складно й давати собі раду з екстремальними енергіями. Треба поступово розширювати вживання збалансованих «серединних» продуктів, отримувати гармонійну енергетику, не обтяжувати організм надмірними щоденними навантаженнями та робити себе сильнішими, емоційно врівноваженими, витривалими та дбати про своє здоров’я в довготерміновій перспективі.

 

Немає продуктів «хороших» або «поганих». Є принципи їх поєднання, від яких залежить те, як їжа впливатиме на ваші тіло та емоції. Як світ поділяється на 5 стихій, так і продукти поділяються на 5 різних груп. Їх правильний розподіл у раціоні — запорука повноцінного гармонійного харчування та чудового самопочуття.

 

Ось такі нескладні премудрощі варто враховувати, щоб відчути та підкорити енергії свого тіла та простору, зробити їх своїм додатковим ресурсом у житті. Залишається побажати вам скористатися цими порадами, щоб 2018 рік став для вас найщасливішим. Саме час! 

 


Адреса редакції:
вул. Кловський узвіз, 15, Київ, 01021
Тел./факс: 254-5190/93, 288-9625
Всі зауваження та питання просимо надсилати за електронною адресою intour.magazin@gmail.com

Всі права захищені. Міжнародний туризм, 2005.

Копіювання та передрук інформації з сайту дозволено тільки з письмової згоди Редакції.

Думка авторів публікацій не завжди відповідає думці редакції.

Відповідальність за достовірність фактів, власних назв та імен, інших відомостей несуть автори.


Туристична виставка UІTT

Welcome to Georgia! National Tourism Award

16-я Азербайджанская Международная Выставка «Туризм и Путешествия»

Медицинский туризм

18-а міжнародна виставка-ярмарок «ТурЕКСПО»

МАНСАНА:: Туристична агенція. Відпочинок на морі. Екзотичний відпочинок. Екскурсійні тури. Гірськолижні тури.