Міжнародний туризм. Журнал про мандрівки та відпочинок детальний пошук

На головнуНаписати листа

Редакція Новини Архів Передплата Реклама Фотобанк
Міжнародний туризм Номер 6 Міністерство закордонних страв Смачний екскурс до Грузії
Номер 6 від 14 грудня 2017р.
Номер 6 від 14 грудня 2017р.
Welcome to Ukraine
В наступному номері

В номері 5'2018

ЧАРИ ДОМІНІКАНИ

ЦЮРИХ & БАЗЕЛЬ
Зроблено у Швейцарії

МАРОККО
Арабески пустелі

АВСТРАЛІЯ
У сумці революції

КУБА
Екзоти & Раритети

ЛУЦЬК
Ніч у замку

АВСТРІЯ

АВСТРАЛІЯ

НЕПАЛ

АНГЛІЯ

ФРАНЦІЯ

ШВЕЙЦАРІЯ

ІТАЛІЯ

ЄГИПЕТ

УКРАЇНА

 

 

 

 



VIP-клуб
Вояж-колекція
Україна чудес
Профі-тур
Троянда вітрів
Мандрівничий ряд
Живий світ
Modus Vivendi
Міністерство закордонних страв
Життя як свято
Міністерство закордонних страв
Смачний екскурс до ГрузіїВерсія для друку

— Пане Анзорі, з якого регіону Грузії ви родом і що там найсмачніше?

 

 

 

— Я зі Східної Грузії, з регіону Кахетія, де вирощують багато винограду. Там люблять хашламу, різне лобіо, хліб шоті. Їдять багато м’ясного, зокрема на основі вареної курятини та бульйону. І звичайно, шашлик на дровах із виноградної лози. Нещодавно я їздив туди, відвідав декілька ресторанів — шашлик готували неодмінно на лозі.

 

 

 

— Чим гастрономічно різняться регіони Грузії?

 

 

 

— У гірських районах, таких як Хевсуретія чи Сванетія, найперша страва — це хінкалі.

 

В Імеретії вам одразу подадуть свіжоприготовлене хачапурі — там їх готують напрочуд швидко. Імеретія — це пхалі, закуски-кульки, які готують з різних видів овочів з додаванням волоських горіхів. Червоне лобіо — дуже смачно: червона квасоля, цибуля і грузинські прянощі.

 

Приємно пригадати хрестини в Кутаїсі, столиці Імеретії. Був накритий чудовий стіл. Там це дуже люблять, вміють по-справжньому готувати і хачапурі, і гебжалію (рулетики із сулугуні та м’яти), і порося гочі — це їхні місцеві гастрономічні спеціалітети. Що сподобалося: спочатку на столі, крім солоного сиру та зелені, нічого не було — все подавалося гарячим і по черзі.

 

У Мегрелії вас неодмінно пригостять кукурудзяною кашею еларджі, яку готують майже порівну із сиром сулугуні.

 

У моїй рідній Кахетії гостям одразу роблять чахохбілі з молодої курки. Скільки разів мені довелося бігати за куркою в дитинстві! (Сміється). Також на похмілля там неодмінно частують яловичим супом хаш.

 

 

 

— Може, порадите, як краще відчути смак країни?

 

 

 

— У різних регіонах куштуйте традиційні сири: коров’ячі, козячі, овечі, молоді й витримані, з додаванням аджики, різних прянощів і навіть червоного вина.

 

У Східній Грузії люблять овечий сир гуда зі специфічним ароматом. Коли я вперше його привіз додому, в холодильнику так пахло, що сім’я здійняла паніку! (Сміється). Але це справді смачно.

 

На гостинець придбайте чурчхелу — грузинський «Снікерс». (Усміхається). Її роблять із виноградного сиропу, до якого у Східній Грузії додають пшеничне борошно, а в Західній — кукурудзяне. Нанизані на нитку горіхи вмочають у сироп і висушують. Дітлахи дуже люблять ласувати солодкими «хвостиками», поки мама чекає на готовність десерту.

 

Коли грузини готують чурчхелу, вони скликають родичів і влаштовують традиційне застілля — це стара добра традиція.

 

 

 

— Грузинське вино — чи справді українці добре з ним знайомі?

 

 

 

— Зовсім ні. Насправді у Грузії п’ють переважно домашнє вино, яке бродить разом із кісточками у величезних глиняних квеврі, вкопаних у землю. Робиться воно з білого винограду, але має насичений, майже коньячний колір. Це вино виготовлене способом, якому понад 8000 років. Грузія — батьківщина світового виноробства.

 

 

 

— Які з гастрономічних «візиток» Грузії порекомендуєте в київ­ському ресторані «Хмелі-Сунелі»?

 

 

 

— Наприклад, можете скуштувати дуже характерний для Східної Грузії насичений суп хашлама. З гірських страв рекомендую хачапурі кубдарі з телятиною. Хачапурі — різноманітні: по-аджарському (човник із тіста класичний із сиром, телятиною або ніжним лососем), по-мегрельському (всередині із сиром), по-імеретинському (з тонкого тіста і сиру).

 

Звичайно, хінкалі: соковита м’ясна начинка у мішечку зі смачного тіста — легендарна страва, без якої неможливо уявити Грузію. «Хмелі-Сунелі» додає до традиційної автентичної кухні смачні нюанси: можете замовити хінкалі не лише з м’ясом, а й із сиром сулугуні та надугі, з грибами та шпинатом. Найбільш автентична страва нашого меню — це хінкалі дакепілі по-хевсурському.

 

Страв багато, всі духмяні та смачні. До них дуже пасує вино Східної Грузії, яке увібрало максимум сонця та смаку.

 

Приходьте, у центрі Києва на вас чекає гостинна Грузія!  

 

 

 

Ресторан «Хмелі-Сунелі»

 

Київ, вул. Омеляновича-Павленка, 4/6

 

Тел.: (050) 415-2828

 

www.tarantino-family.com/restaurants/khmeli-suneli 

 

www.facebook.com/HmeliSuneli

 

Instagram: hmelirest

 


Адреса редакції:
вул. Кловський узвіз, 15, Київ, 01021
Тел./факс: 254-5190/93, 288-9625
Всі зауваження та питання просимо надсилати за електронною адресою intour.magazin@gmail.com

Всі права захищені. Міжнародний туризм, 2005.

Копіювання та передрук інформації з сайту дозволено тільки з письмової згоди Редакції.

Думка авторів публікацій не завжди відповідає думці редакції.

Відповідальність за достовірність фактів, власних назв та імен, інших відомостей несуть автори.


25 Міжнародний туристичний салон «Україна» - UITM’2018

Welcome to Georgia! National Tourism Award

16-я Азербайджанская Международная Выставка «Туризм и Путешествия»

Медицинский туризм

Міжнародна виставка «ТурЕКСПО»

МАНСАНА:: Туристична агенція. Відпочинок на морі. Екзотичний відпочинок. Екскурсійні тури. Гірськолижні тури.