Міжнародний туризм. Журнал про мандрівки та відпочинок детальний пошук

На головнуНаписати листа

Редакція Новини Архів Передплата Реклама Фотобанк
Міжнародний туризм Номер 6 Міністерство закордонних страв Смачний екскурс до Грузії
Номер 6 від 14 грудня 2017р.
Номер 6 від 14 грудня 2017р.
Welcome to Ukraine
В наступному номері

В номері 6'2017

ІШГЛЬ
Зіркова зима

ВІТАЛІЙ ЗОРІН
Екстрим і рекорди

ТАЇЛАНД
Новий шлях до Пхукету

МАРОККО
Драйв в пустелі

ТЕРМІТИ
Схована цивілізація

НОВИЙ РІК
народів світу

АВСТРІЯ

ШВЕЦІЯ

СЛОВЕНІЯ

АРУБА

ЗІМБАБВЕ

НЕПАЛ

МАЛАЙЗІЯ

ГРУЗІЯ

УКРАЇНА

 

 

 

 



VIP-клуб
Вояж-колекція
Україна чудес
Профі-тур
Троянда вітрів
Мандрівничий ряд
Живий світ
Modus Vivendi
Міністерство закордонних страв
Життя як свято
Міністерство закордонних страв
Смачний екскурс до ГрузіїВерсія для друку

— Пане Анзорі, з якого регіону Грузії ви родом і що там найсмачніше?

 

 

 

— Я зі Східної Грузії, з регіону Кахетія, де вирощують багато винограду. Там люблять хашламу, різне лобіо, хліб шоті. Їдять багато м’ясного, зокрема на основі вареної курятини та бульйону. І звичайно, шашлик на дровах із виноградної лози. Нещодавно я їздив туди, відвідав декілька ресторанів — шашлик готували неодмінно на лозі.

 

 

 

— Чим гастрономічно різняться регіони Грузії?

 

 

 

— У гірських районах, таких як Хевсуретія чи Сванетія, найперша страва — це хінкалі.

 

В Імеретії вам одразу подадуть свіжоприготовлене хачапурі — там їх готують напрочуд швидко. Імеретія — це пхалі, закуски-кульки, які готують з різних видів овочів з додаванням волоських горіхів. Червоне лобіо — дуже смачно: червона квасоля, цибуля і грузинські прянощі.

 

Приємно пригадати хрестини в Кутаїсі, столиці Імеретії. Був накритий чудовий стіл. Там це дуже люблять, вміють по-справжньому готувати і хачапурі, і гебжалію (рулетики із сулугуні та м’яти), і порося гочі — це їхні місцеві гастрономічні спеціалітети. Що сподобалося: спочатку на столі, крім солоного сиру та зелені, нічого не було — все подавалося гарячим і по черзі.

 

У Мегрелії вас неодмінно пригостять кукурудзяною кашею еларджі, яку готують майже порівну із сиром сулугуні.

 

У моїй рідній Кахетії гостям одразу роблять чахохбілі з молодої курки. Скільки разів мені довелося бігати за куркою в дитинстві! (Сміється). Також на похмілля там неодмінно частують яловичим супом хаш.

 

 

 

— Може, порадите, як краще відчути смак країни?

 

 

 

— У різних регіонах куштуйте традиційні сири: коров’ячі, козячі, овечі, молоді й витримані, з додаванням аджики, різних прянощів і навіть червоного вина.

 

У Східній Грузії люблять овечий сир гуда зі специфічним ароматом. Коли я вперше його привіз додому, в холодильнику так пахло, що сім’я здійняла паніку! (Сміється). Але це справді смачно.

 

На гостинець придбайте чурчхелу — грузинський «Снікерс». (Усміхається). Її роблять із виноградного сиропу, до якого у Східній Грузії додають пшеничне борошно, а в Західній — кукурудзяне. Нанизані на нитку горіхи вмочають у сироп і висушують. Дітлахи дуже люблять ласувати солодкими «хвостиками», поки мама чекає на готовність десерту.

 

Коли грузини готують чурчхелу, вони скликають родичів і влаштовують традиційне застілля — це стара добра традиція.

 

 

 

— Грузинське вино — чи справді українці добре з ним знайомі?

 

 

 

— Зовсім ні. Насправді у Грузії п’ють переважно домашнє вино, яке бродить разом із кісточками у величезних глиняних квеврі, вкопаних у землю. Робиться воно з білого винограду, але має насичений, майже коньячний колір. Це вино виготовлене способом, якому понад 8000 років. Грузія — батьківщина світового виноробства.

 

 

 

— Які з гастрономічних «візиток» Грузії порекомендуєте в київ­ському ресторані «Хмелі-Сунелі»?

 

 

 

— Наприклад, можете скуштувати дуже характерний для Східної Грузії насичений суп хашлама. З гірських страв рекомендую хачапурі кубдарі з телятиною. Хачапурі — різноманітні: по-аджарському (човник із тіста класичний із сиром, телятиною або ніжним лососем), по-мегрельському (всередині із сиром), по-імеретинському (з тонкого тіста і сиру).

 

Звичайно, хінкалі: соковита м’ясна начинка у мішечку зі смачного тіста — легендарна страва, без якої неможливо уявити Грузію. «Хмелі-Сунелі» додає до традиційної автентичної кухні смачні нюанси: можете замовити хінкалі не лише з м’ясом, а й із сиром сулугуні та надугі, з грибами та шпинатом. Найбільш автентична страва нашого меню — це хінкалі дакепілі по-хевсурському.

 

Страв багато, всі духмяні та смачні. До них дуже пасує вино Східної Грузії, яке увібрало максимум сонця та смаку.

 

Приходьте, у центрі Києва на вас чекає гостинна Грузія!  

 

 

 

Ресторан «Хмелі-Сунелі»

 

Київ, вул. Омеляновича-Павленка, 4/6

 

Тел.: (050) 415-2828

 

www.tarantino-family.com/restaurants/khmeli-suneli 

 

www.facebook.com/HmeliSuneli

 

Instagram: hmelirest

 


Адреса редакції:
вул. Кловський узвіз, 15, Київ, 01021
Тел./факс: 254-5190/93, 288-9625
Всі зауваження та питання просимо надсилати за електронною адресою intour.magazin@gmail.com

Всі права захищені. Міжнародний туризм, 2005.

Копіювання та передрук інформації з сайту дозволено тільки з письмової згоди Редакції.

Думка авторів публікацій не завжди відповідає думці редакції.

Відповідальність за достовірність фактів, власних назв та імен, інших відомостей несуть автори.


Туристична виставка UІTT

Welcome to Georgia! National Tourism Award

16-я Азербайджанская Международная Выставка «Туризм и Путешествия»

Медицинский туризм

18-а міжнародна виставка-ярмарок «ТурЕКСПО»

МАНСАНА:: Туристична агенція. Відпочинок на морі. Екзотичний відпочинок. Екскурсійні тури. Гірськолижні тури.